2018/04/26 14:27
Виктор Троицки игра с деца в София - 2018-02-08 Една от звездите на DIEMA XTRA Sofia Open Виктор Троицки зарадва привържениците на тениса в София. Сърбинът проведе тренировка с деца в Национален тенис център в Борисовата градина, като на финала отдели време за автографи и се снима с всички желаещи. Събитието се организира от SPORT DEPOT и италианската марка Lotto, с която Виктор Троицки играе.

Троицки попада в групата от тенисисти, които нямат пропуснато издание на турнира в София. В дебютното издание през 2016-а той игра финал, където отстъпи пред значително по-свежия в този момент испанец Роберто Баутиста Агут. Миналата година беше спрян на четвъртфиналите от бъдещия шампион Григор Димитров, но все пак напусна „Арена Армеец“ с трофей, след като заедно с Ненад Зимонич спечелиха надпреварата на двойки.

Троицки има спечелени 3 титли сред професионалистите, както и участия в още 6 финала. Приятелите го наричат Вик. Започва да играе тенис на 5-годишна възраст, като негов първи треньор е сънародникът му Ненад Трифунович. Идол в детските му години е американецът Андре Агаси.
БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ТЕНИС ЦЕНТЪР ©
web design and development by ARTKOM